• Inici
  • Tarragona.cat
  • Català
  • Castellà
Carpeta Ciutadana tràmits

Identificació i accés

Acrediteu-vos com a usuari per a accedir a la carpeta
Més informació sobre com accedir-hi
Ajuda
  • Preguntes freqüents
  • Sobre els tràmits en línia
  • Tutorials d'ajuda
Serveis de la seu electrònica Serveis de la seu electrònica Serveis de la seu electrònica
  • Catàleg de tràmits
  • Factures electròniques
  • Notificacions
  • Tauler d'anuncis
  • Convocatòries de personal
  • Perfil de contractant
  • Ajuts i subvencions
  • Organització administrativa
  • Actes i acords d'òrgans col·legiats
  • Normativa i ordenances
  • Urbanisme
El més buscat El més buscat El més buscat
  • Calendari Laboral
  • Empadronament
  • IBI
  • Sol·licitud genèrica
  • Llicència d'obres
  • Ordenances
  • Plusvàlua
Informació i normativa de la Seu Informació i normativa de la Seu Informació i normativa de la Seu
  • Normativa de la seu electrònica
  • Certificats digitals emprats a la Seu
  • Data i hora oficial de la seu
  • Mapa de la seu
  • Relació de dies hàbils i inhàbils
  • Interrupcions previstes de la seu
  • Catàleg de dades i documents interoperables
  • Registre de publicació
  • Preguntes freqüents
La meva carpeta
Oficina Virtual Tributària
Finestreta Única Empresarial FUE
Validador de documents
Butlletins oficials

Tràmit amb certificat Registre municipal d'establiments minoristes d'alimentació

Descripció

El registre d’establiments minoristes d’alimentació és un cens, i registre municipal amb un sistema de codificació és comú per a tots els municipis de Catalunya.

  • La inscripció en aquest cens no es una autorització sanitària
  • No és necessària la inspecció prèvia de l’establiment.

Els titulars estan obligats a comunicar qualsevol modificació en les dades d’identificació de l’empresa, de l’establiment, el canvi o l’ampliació de les activitats inscrites o de la distribució comercial dels productes alimentaris.

 

Tramitació

Qui el pot demanar?
Tots els titulars d’establiments minoristes d’alimentació.

Quan es pot sol·licitar?

Durant tot l'any.

Quan es dóna resposta?
L’Ajuntament enviarà una carta al titular de l’establiment informant del número d’inscripció al registre.

Quin cost té la tramitació?
És gratuït.
 

Formes de tramitació

  • Tramitació telemàtica

    Fent clic al botó "Tramitar" que trobareu al final d'aquesta fitxa. Si el tràmit requereix identificació, s'haurà d'utilitzar algun sistema de certificació digital vàlid.

    La tramitació telemàtica és obligatòria per relacionar-se amb l'Administració per a les persones jurídiques, entitats i demés subjectes previstos a l'article 14 de la Llei 39/2015.

    Haciendo clic al botón "Tramitar" que encontraréis al final de esta ficha.

  • Presencialment, en qualsevol de les Oficines Municipals d'Atenció Ciutadana (OMAC).

    Consulteu adreces i horaris al següent enllaç:
    www.tarragona.cat/lajuntament/tramits-i-serveis/atencio-ciutadana/omac.

    Oficina Municipal de Atención Ciudadana (OMAC)
    Teléfono: 977 29 62 58
    Correo electrónico: omac@tarragona.cat

     

Documentació que cal aportar

Per a tots els establiments sanitaris:

Declaració responsable sanitària per a establiments alimentaris

Memòria sanitària:

  • Memòria sanitària dels restaurants i menjars preparats - Epígraf 06
  • Memòria sanitària general dels comerços alimentaris - Epígraf 07
  • Memòria per activitats minoristes de carn fresca i derivats càrnics - Epígraf 08
  • Memòria sanitària mercats no sedentaris - Epígraf 09

A títol orientatiu es descriuen els documents necessaris en la taula següent:

Carns i derivats
01 01 Carnisseria de carn fresca: Carnisseria on es ven carn fresca 08
01 02 Carnisseria-cansaladeria: Carnisseries-cansaladeries (carnisseria amb obrador per elaborar preparats carnis)  08
01 03 Carnisseria-xarcuteria: Carnisseries-xarcuteries (carnisseria amb obrador per elaborar productes carnis)  08
01 04 Obrador cansaladeria: Obrador cansaladeria no annex a botiga  08
01 05 Obrador xarcuteria: Obrador xarcuteria no annex a botiga  08
01 06 Carnisseria de productes carnis: Carnisseria on no es ven carn fresca sinó exclusivament productes carnis 08

 

Peixos, mol·luscs bivalves i derivats
 02  01 Peixateria: Venda especialitzada de peix 07 
 02 02  Peixateria amb elaboracions: Venda de peix i elaboracions a base de peix (s’inclouen peixateries on, a més de vendre peix, el fregeixen, o bullen marisc) 07
 02  03 Bacallaneria i pesca salada: Venda especialitzada de bacallà i pesca salada i/o envinagrats. Si només es venen envinagrats (olives, cebetes, etc.) correspon a 07
 02 04  Bacallaneria i pesca salada amb elaboracions: Venda i elaboracions a base de bacallà i/o de pesca salada i envinagrats (olives, cebetes, etc.) 07

 

Ous i derivats
 03  01  Ovateria. Venda d'ous i ovoproductes  07

 

Llets i derivats
 04  01  Lleteria, granja, vaqueria, etc: Venda especialitzada en llet  07
 04  02  Formatgeria: Venda especialitzada de formatges i altres làctics  07
 04  03  Productes làctics i formatges: Elaboració pròpia i venda de formatges i productes làctics.  07
 04  04  Màquines expenedores de llet pasteuritzada: Venda de llet pasteuritzada  07

 

Greixos comestibles, excepte mantega

 05  01  Botigues i molins d'oli amb botiga: Venda, embotellat i/o producció d'àmbit local d'oli  07

 

Farines i derivats
 06  01  Fleques sense obrador: Venda minorista de pa i productes del pa  07
 06  02  Pastisseries sense obrador: Venda minorista de productes de pastisseria  07
 06  03  Establiments que couen pa i altres productes de pastisseria semielaborats: Venda minorista de pa i/o productes de pastisseria, amb cocció de productes semielaborats (frescos o congelats)  07
 06  04  Fleques amb obrador: Venda minorista de pa, amb obrador annex on s’elabora la massa de pa  07
 06  05  Pastisseries amb obrador: Venda minorista de productes de pastisseria, amb obrador annex on s’elaboren productes de pastisseria.  07
 06  06  Obrador de pa no annex a una botiga: Producció de pa d’àmbit local  07
 06  07  Obrador de pastisseria no annex a una botiga: Producció de productes de pastisseria d’àmbit local  07
 06  08  Minoristes de pastes alimentàries: Venda i/o elaboració minorista exclusiva de pastes alimentàries (pasta fresca o cuita). Si també es venen altres productes, vegeu el sector corresponent  07
 06  09  Minoristes de cereals i de les seves farines: Venda minorista exclusiva de cereals i de les seves farines. Si també es venen altres productes, vegeu el sector corresponent  07
 06  10  Xurreries: Establiment de venda i elaboració especialitzat en masses fregides (xurros, xuixos, etc.). S’hi inclouen les xurreries que també fregeixen i venen patates fregides, però si fregeixen o cuinen més productes, s’han d’incloure al sector 11 de menjar preparat, “04” o “05”, segons el cas  07

 

Vegetals i derivats
 07  01  Fruiteria i/o verduleria: Venda especialitzada de fruites i hortalisses fresques, lleguminoses crues, gra i fruits secs a granel  07
 07  02  Fruiteria i/o verduleria amb elaboracions: Venda especialitzada de fruites i hortalisses fresques. Elaboració d’alguna preparació a base de fruita i/o hortalisses (macedònia, suc, preparat per a brou, etc.). Inclou les màquines d’elaboració i venda de sucs "in situ"  07
 07  03  Minorista d’envinagrats: Venda d’envinagrats: olives, cebetes, etc. Si a més es ven bacallà o pesca salada, correspon a la clau 02 (“peixos, mol·luscs bivalves i derivats”)  07
 07  04  Minorista de llegums cuits i/o d’altres productes cuits (verdura cuita i altres): Venda i/o elaboració especialitzada en llegums cuits. Inclou la venda i/o elaboració d’altres productes cuits (verdura cuita i altres). Si inclou altres productes diferents d’aquest sector, ha d’anar al sector 11 de menjar preparat  07

 

Edulcorants naturals i derivats, mel i productes relacionats amb la seva extracció
 08  01  Minorista de llaminadures, torrons, mel i melmelades: Venda de llaminadures, caramels, confits, torrons, massapans, mel, melmelades, etc  07
 08 02   Minorista de llaminadures, torrons, mel i melmelades amb elaboració: Venda i elaboració de llaminadures, caramels, confits, torrons, massapans, mel, melmelades, etc. (inclou els obradors no annexos a la botiga)  07

 

Aliments estimulants, espècies vegetals per a infusions i derivats
 10  01  Minoristes de xocolata, cafè, te, infusions d’ús alimentari, etc.: Establiment especialitzat en la venda de xocolata, cafè, te, infusions d’ús alimentari i elaboracions relacionades amb aquests productes  07
 10  02  Cafè: Torrefacció i venda de cafè i elaboracions relacionades amb aquests productes  07

 

Menjars preparats i cuines centrals
 11  01 Bar: Activitat que es duu a terme en un local amb barra i que també pot disposar de servei de taula per proporcionar al públic, a pagament, begudes acompanyades, o no, exclusivament de tapes i/o entrepans   06
 11  02  Bar-restaurant: Activitat que es duu a terme en un local que ofereix, a pagament, els serveis de restaurant i bar (independentment que la seva denominació comercial sigui pizzeria, creperia, marisqueria, cafeteria, etc.)  06
 11  03  Restaurant: Activitat que es duu a terme en un local sense barra i que disposa de servei de menjador i cuina. Ofereix àpats a la clientela consistents bàsicament en dinars i sopars, a pagament, per consumir-se en el mateix local (independentment que la seva denominació comercial sigui pizzeria, creperia, marisqueria, cafeteria, etc.)  06
 11  04  Sala de banquets: Activitat que es fa en restaurants o establiments especialitzats en aquesta activitat, els quals disposen de sales habilitades per a aquesta finalitat. En aquestes sales se serveixen menjars i begudes en tot tipus d’actes socials en una data i hora predeterminades  06
 11  05  Establiment de venda de menjar per emportar: Establiment on es ven menjar preparat, cuinat i precuinat, així com peix fregit, marisc bullit, verdures cuites, pasta cuita, etc.  06
 11  06  Establiment d’elaboració i venda de menjar per emportar: Elaboració i venda de menjar preparat, cuinat, precuinat, rostidoria, pollastres a l’ast, així com establiments d’elaboració i/o venda de peix fregit, marisc bullit, llegums cuits, verdures cuites, pasta cuita, etc.  06
 11  07  Establiments de temporada: Guinguetes de platja (xiringuitos), guinguetes de parcs públics  09
 11  08  Obradors no annexos a menjador: Obradors o cuines de plats preparats no annexos al menjador  06

  

Alimentació especial i complements alimentaris
 12  01  Herbodietètica, farmàcia, parafarmàcia. Establiments especialitzats en la venda de productes d’herboristeria, dietètica, complements alimentaris i alimentació especial (inclou òptiques i activitats de venda en centres d’estètica i esportius)  07

 

Gelats i orxates
 14  01  Gelateria-orxateria: Venda de gelats, orxates o similars sense elaboració  FALTA
 14  02  Gelateria-orxateria amb elaboració: Venda i elaboració de gelats, orxates o similars (inclou els obradors no annexos a botiga) 16 Begudes alcohòliques 01 Cellers (bodegues) Venda de begudes alcohòliques a granel o embotellades (s’inclouen les begudes amb i sense alcohol) 02 Minorista cerveser. Elaboració pròpia i venda de cervesa  07

 

Begudes alcohòliques
 16  01  Cellers (bodegues) Venda de begudes alcohòliques a granel o embotellades (s’inclouen les begudes amb i sense alcohol)   07
 16  02  Minorista cerveser Elaboració pròpia i venda de cervesa  07

 

Establiments polivalents
 19  01  Congelats: Establiments especialitzats en la venda de productes congelats diversos  07
 19  02  Congelats: Establiments especialitzats en la venda de productes congelats diversos  07
 19  03  Supermercats i hipermercats: Botiga de grans dimensions que ven diferents productes, amb o sense seccions especialitzades en la venda de productes concrets  07
 19  04  Mercat municipal (sedentari): Instal·lacions comunes d’un mercat  09
 19  05  Sales de màquines expenedores: Establiment amb sales de màquines expenedores de productes de diferents sectors. Si només venen un tipus de producte, vegeu el sector corresponent  09

 

 

 

 

 

 

Normativa

  • Llei 18/2009 del 22 d'octubre, de Salut Pública de Catalunya
  • Reial Decret (RD) 191/2011, del 18 de febrer, sobre Registre General Sanitari d'Empreses Alimentaries i Aliments.
  • Criteris registrals d’establiment minorista d’alimentació i restauració. Novembre 2012 de la Generalitat de Catalunya

 

Enllaços d'interés:

  • Pla d'autocontrol de neteja i desinfecció de l'Ajuntament de Tarragona
  • Bones pràctiques de l'Ajuntament de Tarragona
  • Seguretat alimentària de l'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya
  • Agència Catalana de Salut Alimentària

 

Més informació

Unitat Tècnica de Salut Pública
Ajuntament de Tarragona

Muntanyeta Sant Pere, s.n.
43007 Tarragona

Telèfon 977 200 071
Adreça electrònica: utsp@tarragona.cat
Horari: De dilluns a divendres, de 9 a 14 h
 

 

Impresos

  • 06 Memoria sanitaria de restaurants i menjars preparats
  • 07 Memoria sanitària general dels comerços alimentaris
  • 08 Memòria per a activitats minoristes de carn fresca i derivats càrnics
  • 09 Memòria sanitària mercats no sedentaris
  • Declaració responsable sanitària
Darrera actualització: 11/05/2021 13:14
Tramitar amb certificat Tornar
Ajuntament de Tarragona
Ajuntament de Tarragona
Accessibilitat
Avís legal
Què opines?

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1 - 43003 Tarragona - Tel. 977 296 100

ajuntament@tarragona.cat